Menu Close
20%

Direcționează 20% din impozitul pe profit pentru AIESEC in Romania

Statul impozitează cu 16% orice profit pe care compania îl înregistrează, dar poți alege ca 20% din această sumă să ajungă la AIESEC Romania sub formă de sponsorizare. Așa poți deveni, ușor, fără să te coste nimic în plus, partenerul nostru pentru evenimente precum YouthSpeak Forum, Go Digital si proiectele noastre ce implica voluntariat si stagii de practica.

Care este motivul principal pentru redirectionare?

Prin sponsorizarea directa a organizatiei ai posibilitatea de a face compania vazuta in diferitele conferinte realizate de catre AIESEC Romania. Conferintele au ca audienta principala tineri voluntari din cadrul organizatiei sau din extern. Spatiile sustinute de catre compania dumneavoastra pot duce la viitoare recrutari de tinere talente ce participa in cadrul conferintelor AIESEC.

AIESEC Romania isi planifica sa organizeze urmatoarele conferinte: National Congress, Romanian Youth Leadership Forum

Care este procedura?

1. Completezi un contract de sponsorizare pe care îl poți
gasi aici.
Societatea comercială va trebui să realizeze, la momentul redactării contractului, o estimare a valorii cotei de 20% din impozitul pe profit pentru anul în curs. Contractul astfel încheiat constituie dovada actului de sponsorizare, iar în baza acestuia se va realiza redirecționarea. Operațiunile de sponsorizare prin acordarea de numerar sau virament bancar se vor reflecta în contabilitate și vor fi evidențiate separat.

2. Trimiți contractul cu datele firmei și cu suma de sponsorizare în format editabil la adresa de email romania@aiesec.net;

3. Noi tipărim, semnăm și ștampilăm cele două exemplare și le expediem la adresa indicată de tine pentru corepsondență;
Acest document va reprezenta baza redirecționării celor 20% din profitul companiei pe care o reprezinți.

4. Ultimul pas este sa ne înapoiezi exemplarul nostru de contract semnat și ștampilat și de tine.

Dacă vrei ca sponsorizarea să fie luată în calculele tale fiscale pentru anul 2021*nu uita să efectuezi plata contractului de sponsorizare cu AIESEC Romania până la 31 decembrie 2021; dacă plata se face după 31 decembrie, ea va fi considerată sponsorizare aferentă anului 2022.

Dacă firma nu a avut profit anul acesta dar ești sigur că 2021 a fost o excepție, poți deduce sponsorizarea făcută către noi trimestrial, pe măsură ce situația financiară a companiei tale devine una pozitivă.