Menu Close

MISIUNEA NOASTRĂ

AIESEC in Romania a fost înființată in 1990, astfel fiind primul ONG de tineri din Romania!

De atunci activăm potențialul maxim al tinerilor prin dezvoltarea calităților de lider prin experiențe
practice, cu ajutorul modelului nostru de dezvoltare a leadership-ului.

Pentru că suntem o organizație condusă de tineri, misiunea noastră în România este să oferim
oportunități de dezvoltare personală și facem acest lucru prin facilitarea programelor
de schimb internațional, voluntariat local și evenimente.

x5TfNsN.png
43Z96h2.png
MFvsLOw.png
amwYyT7.png

Board-ul Executiv AIESEC în România

Unde ne găsești?

FAQs

Ce este AIESEC?

AIESEC este o platformă globală pentru tineri pentru a-și explora și dezvolta potențialul de leadership. Suntem o organizație apolitică, independentă, non-profit condusă de studenți și proaspăt absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior. Membrii săi sunt interesați de problemele lumii, conducere și management.

AIESEC nu discriminează pe criterii de etnie, gen, orientare sexuală, religie sau origine națională/socială.

De când am fost înființați, am implicat și dezvoltat peste 1.000.000 de tineri care au trecut printr-o experiență AIESEC. Impactul organizației noastre poate fi văzut prin intermediul absolvenților noștri care reprezintă afaceri, ONG-uri și lideri mondiali, inclusiv un laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Martti Ahtisaari din Finlanda.

Ce înseamnă AIESEC?

AIESEC (pronunțat ai-sec) a fost inițial un acronim pentru Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales. AIESEC nu mai este folosit ca acronim, ci pur și simplu ca nume al organizației.
Membrii AIESEC sunt cunoscuți ca „AIESECers.”

Condusă de tineret?

Suntem o rețea globală de tineri lideri cu vârsta sub 30 de ani care se străduiesc să se îmbunătățească pe ei înșiși și comunitățile din jurul lor. Suntem pasionați de problemele lumii, dezvoltarea leadershipului, înțelegerea culturală și învățarea prin experiență.

Organizația se întinde pe 126 de țări și teritorii și fiecare aspect al operațiunilor AIESEC este gestionat de studenți și proaspăt absolvenți.
Am funcționat în acest fel încă de la înființare, făcându-ne unic „de către tineri, pentru tineri”, de peste 65 de ani. Echipele globale de conducere sunt alese anual de membri.

Independent & Non-politic

AIESEC nu are o tendință sau abonament politic predefinit sau acceptat oficial.

AIESEC nu este o entitate subsidiară sau dependentă de niciun alt organisme în activitatea, sustenabilitatea sau deciziile sale.

Suntem în statut consultativ la Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite (ECOSOC), afiliat la UN DPI, membru al ICMYO și este recunoscut de UNESCO.

Originile

AIESEC a fost fondată în 1948 în 7 țări din Europa de Jean Choplin (Franța), Bengt Sjøstrand (Suedia) și Dr. Albert Kaltenthaler (Germania). Peste 65 de ani mai târziu suntem prezenți în 126 de țări și teritorii.

Contactează-ne