Menu Close

Ghid de călătorie în Turcia

Salut! Eu sunt Ari și vara trecută am avut ocazia să plec într-un proiect de voluntariat internațional în Izmir și am rămas impresionată de cât de frumoasă este Turcia ca și țară. Și pentru că cel mai probabil nu știai asta, voi începe prin a îți spune că sportul național tradițional este lupta în ulei și că legenda lui Moș Crăciun vine din Turcia.

Turcii sunt niște oameni super prietenoși, gata să te ajute oricând ai nevoie. Ospitalitatea e punctul lor forte, așa că să nu te mire dacă la restaurant, pe lângă ceea ce comanzi, primești  preparate tradiționale din partea casei. În același timp, turcii sunt cei care ar putea să îți vândă absolut orice, așa că dacă ești ușor de convins când vine vorba de cumpărături, stai departe de bazare.

voluntariat international

Ce poți să vizitezi în Turcia?

Ar dura o veșnicie să povestim despre toate atracțiile turistice ale Turciei, așa că m-am rezumat la trei locuri pe care le-am vizitat și care chiar își merită faima.

Istanbul– nu are neapărat nevoie de introducere pentru că este cel mai mare și turistic oraș din Turcia, fiind de cele mai multe ori confundat cu capitala. Aici poți găsi moschee impresionante dar și Marele Bazar și poți navighezi între Europa și Asia, printr-un tur pe Bosfor.

Cappadocia– supranumită și “Tărâmul Cailor frumoși”, Cappadocia e locul ideal pentru un zbor cu balonul, o vizită a muzeului Goreme, un întreg complex cu biserici și mănăstiri săpate în stâncă, dar și o plimbare prin Valea Călugărilor, un loc cu un peisaj de vis.

Bodrum– în cele două luni petrecute în Turcia, prima excursie pe care am făcut-o a fost în Bodrum, motiv pentru care e una dintre destinațiile mele favorite. Dar obiectiv vorbind, dacă îți dorești să te relaxezi, aici poți găsi unele dintre cele mai frumoase plaje din Turcia.

Bucătăria turcească

Turcia este super cunoscută pentru mâncărurile tradiționale, în special deserturile. În ceea ce privește băuturile, cafeaua și ceaiul sunt de departe cele mai consumate. Am putea enumera mai multe feluri de mâncare tradițională, dar nu vrem să îți facem poftă. Tot ce putem spune e că dacă vrei un kebab sau o baclava autentică, ăsta e locul în care trebuie să vii.

Și pentru că am lăsat ce e mai bun la final, dacă ajungi în Istanbul, e musai să încerci San Sebastian cheesecake.

Ce altceva mai poți face în Turcia?

Să mergi într-un proiect de voluntariat internațional și timp de 6 săptămâni să ai ocazia nu doar să vizitezi Turcia, dar și să aduci un impact comunității, să trăiești ca un localnic și să interacționezi cu persoane din toată lumea.

Și dacă nu sună deja suficient de bine, ai cazarea asigurată și alte beneficii incluse.

Uite aici câteva proiecte mișto în care poți să aplici:

https://aiesec.org/opportunity/global-volunteer/1288497

https://aiesec.org/opportunity/global-volunteer/1279516

https://aiesec.org/opportunity/global-volunteer/1272564

Articole similare