Menu Close

Frequently Asked Questions / FAQ

Despre Noi

Ce este AIESEC?
+ -

AIESEC este o platformă globală pentru tineri pentru a-și explora și dezvolta potențialul de leadership. Suntem o organizație apolitică, independentă, non-profit condusă de studenți și proaspăt absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior. Membrii AIESEC sunt interesați de problemele lumii și ale tinerilor, leadership, project management și generația z la locul de muncă. AIESEC nu discriminează în funcție de etnie, gen, orientare sexuală, religie sau origine națională/socială.

 

De când am fost înființați în 1948, am dezvoltat peste 1,000,000 tineri care au trecut printr-o experiență AIESEC. Impactul organizației noastre poate fi văzut prin intermediul absolvenților noștri care reprezintă afaceri, ONG-uri și lideri mondiali, inclusiv unul laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Martti Ahtisaari din Finlanda.

Organizație condusă de tineret
+ -

Suntem o rețea globală de tineri lideri cu vârste între 18 și 30 de ani care se străduiesc să se îmbunătățească pe ei înșiși și comunitățile din jurul lor. Suntem pasionați de problemele lumii, dezvoltarea leadershipului, înțelegerea culturală și învățarea prin experiență.

Organizația se întinde peste 100 de țări și teritorii și fiecare aspect al operațiunilor AIESEC este gestionat de studenți și proaspăt absolvenți.

Am funcționat în acest fel încă de la înființare, făcându-ne unic „de către tineri, pentru tineri”, de 32 de ani în România.

Suntem în statut consultativ la Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite (ECOSOC), afiliat la UN DPI, membru al ICMYO și este recunoscut de UNESCO.

Cum ne poți contacta?
+ -

Ne puteți contacta online pe Facebook aici sau puteți vizita pagina noastră de Instagram aici, sau printr-un email la adresa romania@aiesec.net

Poți contacta de asemenea cel mai apropiat birou local AIESEC pentru informații mai detaliate

Produsele Noastre

Cum pot aplica pentru o oportunitate?
+ -

Orice tânăr (cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani) poate participa la o oportunitate de voluntariat internațional în străinătate. Primul pas este completarea formularului de pe website-ul nostru, urmând să fii contactat de un reprezentant AIESEC.

Este recomandat să urmați îndrumările unui reprezentant AIESEC de la cel mai apropiat birou AIESEC. Ele te pot ajuta să alegeți țara și proiectul cel mai potrivit preferințelor tale și disponibilității tale de timp.

După ce ți-ai creat contul și ai fost contactat de un reprezentant AIESEC, vei fi ghidat prin întregul proces, care constă în:

 • Aplicarea la o oportunitate.
 • A avea un proces de selecție (care poate consta într-un interviu online cu AIESEC din țara respectivă, în funcție de oportunitate).
 • Plata unei taxe de proiect.
 • Pregătirea pentru experiență.
 • Pregătirea documentelor legale.
 • Participarea la oportunitatea în sine.

Atâta timp cât urmați instrucțiunile care sunt oferite, veți putea deveni voluntar internațional fără prea mult efort.

Cum pot găsi o oportunitate?
+ -

Puteți găsi toate oportunitățile noastre aici:

Voluntariat
Internship
Profesor Unde pot să merg? Expand

Principalii parteneri sunt:

Nu vă limitați la țările menționate mai sus, deoarece AIESEC este prezent în mai multe țări din întreaga lume.

Îți sugerăm să ții legătura cu reprezentantul AIESEC despre țările și proiectele recomandate, bazate pe profilul și nevoile tale.

Cerințe minime pentru a aplica într-un proiect AIESEC
+ -

Trebuie să ai între 18 și 29 de ani. Nivelul de engleză recomandat poate să varieze în funcție de proiect, însa în general este nevoie să ai:

 • B1 Engleză pentru voluntariat
  internațional
 • B2 Engleză pentru programele de internship și predat
Trebuie să fiu student?
+ -

Nu, dar există unele oportunități pentru care trebuie să fii student, sau să fi terminat un anumit nivel de studii, așa că verifică împreună cu reprezentantul AIESEC.

Cum pot găsi oportunitatea potrivită pentru mine?
+ -

În primul rând, asigură-te că știi perioada exactă de timp în care poți părăsi țara, astfel încât să poți căuta proiecte în perioada de timp corectă.

Apoi, asigurați-vă că întrebați un reprezentant local AIESEC despre țările care au proiecte în perioada respectivă.

Pe pagina noastră globală de oportunități poți căuta oportunități bazate pe o anumită cauză sau abilitate. Există mai multe filtre pe care le poți folosi pe site-ul nostru pentru a găsi exact ceea ce cauți.

Cum pot face un internship?
+ -

Ca regulă generală, orice tânăr (cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani) poate participa la o oportunitate de internship internațional. Primul pas este completarea formularului pe https://aiesec.org.rointern-with-aiesec-ro/. După, vei fi contactat de un reprezentant AIESEC pentru a înțelege ce nevoi ai și ce oportunități sunt potrivite și experienței tale. Vei primi feedback pe CV și vei primi sfaturi înainte de a plica la oportunități și a participa la interviul cu angajatorul. Oportunitățile de intern au durate diferite, de la 2 la 12 luni, în start-up-uri, companii medii sau multinațional

Este important să citiți cu atenție descrierea oportunității, pentru a vă asigura că vă puteți califica pentru a aplica.

După ce ai fost contactat de un reprezentant AIESEC, vei fi ghidat prin întregul proces, care constă în:

 • Aplicarea la o oportunitate
 • A avea un proces de selecție (care poate consta într-un interviu online cu AIESEC din țara respectivă, în funcție de oportunitate) și interviu cu angajatorul (în funcție de oportunitate, pot fi și niște task-uri de efectuat)
 • Plata unei taxe de oportunitate
 • Pregătirea pentru experiență
 • Pregătirea documentelor legale
 • Participarea la oportunitatea în sine.
Despre ce este vorba de fapt într-o oportunitate de internship internațional?
+ -

În programul de voluntariat, vei lucra într-un ONG sau instituție de învățământ timp de 6 – 8 săptămâni, realizând un proiect legat de unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

După ce ai completat formularul de pe aiesec.org.ro/volunteer-with-aiesec-ro/, vei fi contactat de un reprezentant AIESEC, care îți va răspunde la întrebări și te va ajuta să găsiți împreună proiectele potrivite pentru tine. După ce aplici, procesul de selecție constă într-un scurt interviu online cu reprezentantul AIESEC din țara în care ai aplicat.

Pe parcursul proiectului, veți avea spații oferite de AIESEC unde îți poți dezvolta abilitățile de leadership care îți lipsesc cel mai mult și pe care vrei să le dezvolți. Avem la baza un model de dezvoltare a calităților de lider pe durata celor 6 săptămnâni de exchange.

Pe tot parcursul exchange-ului tău, vei sta în contact cu reprezentantul AIESEC din România și vei primi ajutorul direct al localului AIESEC din țara în care mergi. Spre exemplu, ei îți vor asigura cazarea, te vor lua de la aeroport și te vor ajuta cu informații legate de oraș, țară, norme culturale. După ce proiectul tău se termină, te vei întoarce acasă și te vei întâlni cu AIESEC încă o dată pentru a ne spune cum a fost experiența ta! Ne place să auzim și să știm dacă există ceva ce putem îmbunătăți.